Volledig scherm
Het dorpshuis in Biervliet dreigt de deuren te moeten sluiten. © Peter Nicolai

Het is vijf voor twaalf voor het dorpshuis in Biervliet

BIERVLIET - Het is vijf voor twaalf voor het dorpshuis Biervliet. Er zijn nog maar drie bestuursleden en beheerder-penningmeester Conny de Visser wil na zeventien jaar stoppen.

,,De toekomst van het dorpshuis staat op het spel", stelt Conny, ,,en het zou wel heel jammer zijn als het dicht zou gaan. Biervliet heeft al niet zoveel voorzieningen.” Inmiddels is er een bijeenkomst met de gebruikers geweest. Die heeft vooralsnog weinig opgeleverd. Er komt nog een avond voor bewoners.

Of het lukt liefhebbers te vinden die het dorpshuis draaiende willen houden, durft Conny niet te voorspellen. ,,In het dorp zijn meer organisaties die om vrijwilligers verlegen zitten.” Er is nog tijd. Conny heeft aangegeven 1 september 2020 weg te gaan.

Het dorpshuis van Biervliet, gevestigd in één van de mooiste gebouwen van het dorp, het oude raadhuis uit 1806, wordt veel gebruikt, door onder meer toneelclub Kakentoe, de harmonie, jeugdsoos, een biljartclub, De Zonnebloem en voor cursussen. Het pand, eigendom van de gemeente Terneuzen, is in 2017-2018 nog gerestaureerd.

Volledig scherm
Torentje van het dorpshuis wordt voor restauratie van het dak getild, foto 2017. © Harmen van der Werf