Henk en Woudi Lucieer gaan met pensioen. Hun natuurwinkel Innatura is nog een weekje open.
Volledig scherm
PREMIUM
Henk en Woudi Lucieer gaan met pensioen. Hun natuurwinkel Innatura is nog een weekje open. © Anne Hana

Het gaat om kennis van zaken, een aspirientje verkopen kan iedereen

TERNEUZEN - Nog een weekje en dan zit het erop voor Henk en Woudi Lucieer. Hun natuurwinkel Innatura in de Terneuzense Havenstraat gaat dicht. ,,Niet omdat we moeten hoor", verzekert Henk Lucieer. ,,We gaan gewoon na zo’n 26 jaar met pensioen.” 

Ofschoon al direct zichtbaar is dat de laatste leegverkoop volop bezig is, hangt de onmiskenbare geur van wierook en kruiden nog in de zaak. De postbode komt nog eens langs en vraagt wat ze straks met de post moet doen. ,,Wat klinkt het al hol hier”, valt de besteller op. Ze krijgt een pot crème mee, als dank voor de service.

Kennis

,,Ja natuurlijk zal ik het missen straks”, erkent Henk. ,,Zeker het contact met de mensen. En het kennis overdragen, dat ook.” Want dat hoort bij een natuurwinkel. ,,Het is als ideologie begonnen ooit. Ik wilde wat doen en was bezig met biologisch koken en eten. Daarnaast speelde ook dat ik een eerlijke verdeling nastreefde. Een eerlijke verdeling voor de producent, de tussenhandelaar en de verkoper. Dat iedereen zijn deel van de winst zou krijgen.”