Ineke Kouijzer (rechts) is de eerste ‘gangmaker’ van project Lief en Leed Straatje. Ze brengt soep langs bij buren Gusta (links) en Frans Aerts.
Volledig scherm
PREMIUM
Ineke Kouijzer (rechts) is de eerste ‘gangmaker’ van project Lief en Leed Straatje. Ze brengt soep langs bij buren Gusta (links) en Frans Aerts. © Camile Schelstraete

Het eerste Lief en Leed Straatje is te vinden in Terhole

TERHOLE - Een bloemetje voor de buren die het moeilijk hebben of een welkomstcadeautje voor de nieuwe bewoners in de straat. Die betrokkenheid zou Hulst voor Elkaar graag in veel straten zien. De stichting heeft daarom het project ‘Lief en Leed Straatje’ opgezet dat vandaag van start is gegaan.

  1. Mart Goud vaart op een zandzuiger: ‘Ik wilde in mijn carrière nog wel eens op een heel groot schip varen’
    PREMIUM
    Zomerserie: schipperen | met video

    Mart Goud vaart op een zandzuiger: ‘Ik wilde in mijn carrière nog wel eens op een heel groot schip varen’

    DORDRECHT – We hebben al wat mooie scheepjes voorbij zien komen in deze serie. Maar wanneer we dan een kijkje aan boord van de DC Brugge nemen, raak je wel even flink onder de indruk. Op een schip van 90 meter lang en 15 meter breed met een stuurhuis dat zo groot is als een gemiddelde woonkamer, daar kijk je je ogen uit. Zijn leven lang heeft Mart op veel kleinere scheepjes gevaren, nu vaart hij al zo’n vier jaar op de DC Brugge. Ondanks dat het voor hem gesneden koek is, realiseert hij zich dat hij wel een bijzondere job heeft.