Volledig scherm
PREMIUM
Het samenscholingsverbodsbord is niet officieel. Het is door de winkeliers van Winkelcentrum Zuidpolder opgehangen. © Camile Schelstraete

Hangjongeren voor je zaak, het blijft lastig weten ze in Terneuzen. ‘Als je gewoon doet, doen ze gewoon terug’

TERNEUZEN - Nu de politie haar gezicht wat vaker laat zien in het Terneuzense winkelcentrum Zuidpolder, valt het wel mee met de overlast van scholieren. Maar voor hoe lang? Hangjongeren voor je zaak, het is een lastig probleem.

Met name de winkeliers rond het binnenplein van het winkelcentrum ervaren last van de hangjongeren, die bij de speeltoestellen hun plekje hebben gevonden. Na schooltijd komen ze er samen. De ene winkelier zit er meer mee dan de andere.

,,Och, ik ben ook jong geweest.” Slager Roy Schneider haalt zijn schouders op. ,,Ik hing ook met een groep van een man of tien op straat. We deden niks verkeerd maar ik was ook een hangjongere, volgens mij. Het ligt er maar net aan hoe je ze benadert. Als je gewoon doet, doen ze gewoon terug.” De laatste dagen ervaart de slager weinig last. ,,De politie heeft het prima aangepakt. Kan niks anders zeggen.”

  1. Litouwse dieven op rooftocht bij boeren, ook in Zeeland: Miljoenen euro’s schade

    Litouwse dieven op rooftocht bij boeren, ook in Zeeland: Miljoenen euro’s schade

    VLISSINGEN - De politie heeft twee mannen aangehouden die worden verdacht van de diefstal van gps-apparatuur van tractoren bij boerenbedrijven. Vanaf april 2019 ontving de politie meer dan 150 aangiften van boeren uit het hele land, ook uit Zeeland. De mannen van 23 en 24 jaar oud bezitten de Litouwse nationaliteit en hebben geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. De verdachten zijn dinsdag door de rechter-commissaris in bewaring gesteld.