Volledig scherm
Demonstranten tegen Roetveegpiet bij het stadhuis van Terneuzen. © Boaz Timmermans

Handvol demonstranten bij protest tegen roetveegpieten in Terneuzen

TERNEUZEN - Drie mannen en twee vrouwen, dat was de opkomst vanmiddag om één uur bij een demonstratie tegen de inzet van roetveegpieten bij de sinterklaasintocht zaterdag in Terneuzen.

Stop Antifa Terreur Zeeland tekende voor de organisatie. De leider die niet met naam in de krant wilde en ook niet vol in beeld, had meer mensen verwacht. ,,Wij hebben de demonstratie snel georganiseerd en veel mensen werken nu”, noemde hij als redenen, met de tekst ‘Zwarte Piet = geen racisme’ in de hand.

Voor de intocht zaterdag in Terneuzen wil Stop Antifa Terreur Zeeland zich mogelijk ook nog laten zien, maar niet tijdens de intocht. De leider: ,,Sinterklaas is een kinderfeest, dat willen we niet verstoren.” Roetveegpieten zijn voor hem uit den boze. ,,Zwarte pieten zijn traditie, daar is niks mis mee.” In Terneuzen zullen zaterdag ook zwarte pieten zijn.

Stop Antifa Terreur richt zich tegen linkse, anti-fascistische organisaties van onder andere krakers die volgens de leider erg gewelddadig zijn. Hij wilde daarom anoniem blijven. ,,Wij zijn juist vreedzaam.”

Volledig scherm
Twee van de vijf demonstranten bij de actie in Terneuzen. © Harmen Van Der Werf