Volledig scherm
Foto: ANP

Half miljoen euro voor FC Axel

AXEL - De nieuwe fusievereniging FC Axel moet zo snel mogelijk over een eigen accommodatie beschikken om het saamhorigheidsgevoel tussen de leden van de voormalige clubs AZVV en VV Axel te vergroten.

Het college van B en W wil mede daarom een half miljoen euro beschikbaar stellen. Om alle teams op de accommodatie aan de Sportlaan (die van AZVV) onder te brengen, moeten er voor vijf ton aanpassingen worden gedaan. Er wordt ruimte gemaakt voor een extra veld, een deel van het terrein wordt voorzien van twee Wetra-velden. Dat zijn velden met een zanderige schrale toplaag in combinatie met klei, lava en kunststofvezels. Een wetra-veld (wedstrijd-trainingsveld) vraagt minder onderhoud dan gewone natuurgrasvelden. Een wetra-veld kan gemiddeld 400 uur worden bespeeld, een natuurgrasveld 250 uur.

Tel daar nog twee extra kleedlokalen en een berging bij op en FC Axel heeft vanaf het seizoen 2014-2015 de beschikking over twee natuurgrasvelden, twee wetra-velden, een oefenstrook (ook in wetra-kwaliteit) en acht kleedlokalen met berging. De tribune, kantine en twee huidige velden worden ongemoeid gelaten.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement