Volledig scherm
FIOD-inspecteur op recreatiepark Marina Beach bij Hoek. © Harmen Van Der Werf

Grote controle bij recreatiepark Marina Beach bij Hoek

HOEK - De politie, brandweer, Belastingdienst, de fiscale opsporingsdienst FIOD en de inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) hebben vandaag een gezamenlijke controle uitgevoerd op en bij recreatiepark Marina Beach bij Hoek.

Dezelfde inspecties vonden plaats op vakantieparken in Noord-Brabant, in Asten, Loon op Zand en Valkenswaard. De parken zijn allemaal eigendom van de Oostappen Groep. In het hoofdkantoor van het bedrijf vond ook vanochtend een inval plaats.

De controles richtten zich onder meer op openstaande schulden en boetes, naleving van gemeentelijke vergunningen en ‘uitbuiting’, aldus FIOD-woordvoerder Adriaan Ros. Waarom specifiek is gekozen voor inspecties op en bij recreatieparken, lichtte hij niet toe.

De Oostappen Groep huisvest op diverse parken arbeidsmigranten. Ook op Marina Beach was dat het geval, tot de gemeente Terneuzen dit op basis van het bestemmingsplan verbood. Nadat de Oostappen Groep hierover een rechtszaak verloor, vertrokken eind oktober vorig jaar alle arbeidsmigranten van Marina Beach.

Tekst gaat verder onder de foto

Volledig scherm
Politiecontrole bij toegangsweg tot Marina Beach langs de N61, Hoek-Biervliet. © Harmen Van Der Werf

Op Marina Beach was het dinsdag tegen het middaguur rustig. Inspecteurs in zwarte jassen met de tekst FIOD op de rug liepen er rond, evenals enkele brandweerinspecteurs. Alle automobilisten die Marina Beach verlieten, werden tegengehouden door de politie en gecontroleerd.

Directeur Jos Mennen van de Oostappen Groep reageerde vanaf zijn vakantieadres op vragen over de controles. Hij zei niet te weten wat er aan de hand is. Eigenaar Peter Gillis was niet bereikbaar voor commentaar.

De resultaten van de controles zijn nog niet bekend gemaakt.

Volledig scherm
Brandweercontroleurs op Marina Beach. © Harmen Van Der Werf
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement