Volledig scherm
© Thinkstock

Groot Hontenisse: Woningsloop jaagt bewoners weg uit Lamswaarde

LAMSWAARDE - Na de plaatselijke dorpsraad spreekt nu ook Groot Hontenisse haar vrees uit over de sloop van vier woningen in de Dreef in Lamswaarde. De partij schrijft dat in een brief aan het college van de gemeente Hulst. Woningcorporatie Woongoed Zeeuws-Vlaanderen is van plan de huizen in 2018 te slopen.

Dat zou goedkoper zijn dan renoveren. Na de sloop zouden er op het braakliggend terrein eventueel vrije kavels komen. De dorpsraad van Lamswaarde vreest dat de sloop vooral jongeren naar bijvoorbeeld Hulst en Kloosterzande jaagt. Ook Groot Hontenisse is daar bang voor.

"De woningen die met dit plan gesloopt worden, zijn aantrekkelijk voor zowel ouderen als jongeren in deze kleine dorpskern. En net als de dorpsraad vrezen wij dat de voorgenomen sloop deze bewoners zal verplichten om buiten Lamswaarde te gaan wonen. De bewoners willen het liefst in hun woning en zeker in Lamswaarde blijven wonen", schrijft raadslid René van den Kieboom.

Hij wil van het Hulster college van B en W weten of het op de hoogte was van de sloopplannen van Woongoed, voordat die werden toegelicht op de jaarvergadering van de dorpsraad. Ook is Van den Kieboom benieuwd of er is gesproken over vervangende woningen.

Daarnaast wil de partij van het college horen hoe het denkt over woningbouwplannen in kleine kernen en of de vier woningen ooit opnieuw gebouwd worden in Lamswaarde of in een andere kern.