Volledig scherm
© Thinkstock

Grondprijs nieuwbouwproject Nieuw Namen omlaag

NIEUW NAMEN - Nieuwbouwproject Junora aan de Veerstraat in Nieuw Namen moet met het verlagen van de grondprijs van 160 naar 140 euro (exclusief btw) per vierkante meter, eindelijk van de grond komen. De gemeenteraad van Hulst toonde zich vorige week tevreden met de prijsverlaging.

VVD'er Clen de Kraker plaatste wel een kanttekening. "De grond moet gaan naar bewoners van de gemeente en niet naar een projectontwikkelaar." CDA-fractievoorzitter Piet van de Kerkhove wist dat de prijs van 160 euro al niet kostendekkend was, maar: "We moeten ons verlies nemen." Marc de Maat (Progressief Hulst) wees het college erop dat Hulst niet als projectontwikkelaar moet optreden. En onafhankelijk raadslid Jos van Eck: "Die 160 euro was te optimistisch, dat blijkt nu wel." Wethouder Adri Totté bevestigde dat onderhandelingen met belangstellenden vaak stukliepen op de prijs. De voormalige klompfabriek Junora ging in 2014 tegen de vlakte. Er is op het terrein ruimte voor drie woningen.

De grondprijs voor het project Zoutedijk II in Kloosterzande blijft voorlopig 130 euro en gaat niet terug naar 110 euro.