Cadzand-Bad.
Volledig scherm
Cadzand-Bad. © Ronald Den Dekker

Groen licht voor wellnesspaviljoen bij Cadzand-Bad

CADZAND-BAD - Het wellnesspaviljoen in de duinen bij Cadzand-Bad mag er gewoon komen. Het idee leek gedwarsboomd te worden door beperkingen in de Zeeuwse Kustvisie, maar het initiatief is alsnog in de definitieve versie van die visie opgenomen.

Het wellnesspaviljoen is een initiatief van lokale ondernemers, met name de hoteliers. Die zetten Cadzand-Bad momenteel op de kaart als wellnessoord. Het paviljoen moet vlakbij de jachthaven komen. Er worden workshops gegeven en er komen onder meer een sauna en whirlpools. 

Uitzondering

In de nieuwe kustvisie, waaraan allerlei partijen meewerkten, is nieuwe bebouwing in de duinen niet toegestaan. De gemeente Sluis vroeg in een zienswijze om een uitzondering voor het wellnesspaviljoen, dat volgens het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad een onmisbaar element is binnen de uitwerking van de badstatus die Cadzand-Bad sinds een paar jaar officieel heeft. De provincie is het daarmee eens en voegde het plan toe aan de visie. 

Ook aan andere, wat minder in het oog springende wensen van de gemeente Sluis wordt in de definitieve visie voldaan. B en W zijn dan ook erg tevreden over de herziene visie, laten ze de gemeenteraad per brief weten.