Volledig scherm
Archeologie © stock.xchng

Groen licht voor archeologisch museum Aardenburg

AARDENBURG - Er komt een nieuw archeologisch museum aan de Markt in Aardenburg. Een meerderheid van de Sluise gemeenteraad geeft, ondanks twijfels over haalbaarheid, groen licht voor de plannen. 

Het college gaat een pand aan Marktstraat 1 in Aardenburg kopen om er een nieuw museum in te vestigen en een inhoudelijke koppeling met de Sint Baafskerk te maken. Aankoop en renovatie worden betaald met de verkoop van het voormalige stadhuis en 250.000 euro die de raad eerder ter beschikking stelde. 

Eerst zou het pand direct worden gekocht, nu is dat per 1 april 2018 om de opbrengst van het stadhuis te gebruiken als cofinanciering bij het aanvragen van subsidies. In de tussenliggende periode ontvangt de eigenaar van het pand een maandelijkse vergoeding die in mindering wordt gebracht op de koopsom. 

Er is voor herinrichting zo'n drie ton begroot, dat bedrag moet van subsidies komen. Door eerdere zorgen van raadsleden, is er een plan B in het voorstel opgenomen. Als er minder subsidie wordt verkregen dan ingeschat, wordt de inrichting  soberder. D&T stemde tijdens de raadsvergadering woensdagavond als enige tegen het plan.