De Zonnetrein, met chauffeur Arnold Verbist achter het stuur,  reed op zaterdag  gratis rond voor bezoekers van de streekproductenmarkt aan de Bierkaai in Hulst.  Ria Poissonier van The Captains Coffee (l) is één van de exploitanten.
Volledig scherm
PREMIUM
De Zonnetrein, met chauffeur Arnold Verbist achter het stuur, reed op zaterdag gratis rond voor bezoekers van de streekproductenmarkt aan de Bierkaai in Hulst. Ria Poissonier van The Captains Coffee (l) is één van de exploitanten. © Camile Schelstraete

Grenspark Groot Saeftinghe ontdekken kan voortaan met de Zonnetrein

HULST - Negen ondernemers, aan beide zijden van de Oost-Zeeuws-Vlaamse grens, tillen de Zonnetrein naar een hoger plan. Grenspark Groot Saeftinghe ontdekken kan voortaan per trein en met verschillende arrangementen.  

  1. Voorlopig laatste rondje in Vlaamse cafés; streek nu helemaal drooggelegd
    PREMIUM

    Voorlopig laatste rondje in Vlaamse cafés; streek nu helemaal droogge­legd

    KOEWACHT/ MOERBEKE-WAAS - Het café, pal op de grens van de ‘Ollandse en de Belgse’ Koewacht is al decennia een begrip in de streek. De kroeg, vroeger gekend als café Benelux, kijkt zelfs uit op de grenspaal tussen Koewacht en Moerbeke-Waas. Het klantenbestand is navenant internationaal. Sinds afgelopen week de cafés in Nederland weer moesten sluiten, komen ‘Ollandse’ Koewachtenaren en fietsers van daarbuiten bij De Grens een koffietje of pilsje 'doen'. Zondagavond is het echter ook voor de Belgse Koewachtenaren de laatste keer. Voor vier weken. Mogelijk langer.