Volledig scherm
In de Katspolderlaan in Terneuzen gleden meerdere mensen uit over diesel. © Thinkstock

Glijpartijen in Terneuzen door vrachtwagen die diesel verloor

TERNEUZEN - Het was niet olie maar diesel waardoor woensdag enkele mensen een uitglijder maakten op het kruispunt van de Katspolderlaan met Van Kinsbergenlaan.

De gemeente Terneuzen is op zoek naar de wagen die een flinke hoeveelheid diesel verloor waardoor die dag een aantal mensen een schuiver maakte. Door het gladde wegdek gingen fietsers en bromfietsers onderuit met verwondingen als schaafwonden en bloeduitstortingen als gevolg. Ook raakten enkele auto's in de slip. Meerdere ambulances zijn er die dag mee in de weer geweest. Hoeveel mensen die dag gewond raakten is niet bekend volgens de politiewoordvoerder.

De vervuiling was aanzienlijk, want ook het kruispunt Katspolderlaan en Noteneeweg raakte vervuild. Volgens gemeentewoordvoerder Daniël Rouw ging het om diesel. ,,Er wordt er gedacht aan een grotere wagen waarvan de brandstofdop niet goed vast zat of ontbrak. We hebben al gekeken of het een van onze eigen wagens geweest kon zijn, vuilniswagens bijvoorbeeld, maar die zijn daar op dat moment niet geweest.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement