Volledig scherm
Quinten (rechts) helpt zijn vader Patrick de Koning bij de Speelweek in Hoek. © Peter Nicolai

Gezang van tikkende hamers op speelweek in Hoek

HOEK - Het gezang van tikkende hamers klinkt maandagochtend over het Molenplein in Hoek. De speelweek is begonnen, deze laatste week van basisschoolvakantie.

Niet minder dan 123 kinderen zijn er, weet vrijwilliger Patrick de Koning, wiens zoon Quinten (14) ook meehelpt. Patrick: ,,Als kind kwam ik hier al. Dat is de beste leerschool.” Het weer werkt prima mee, al valt er tegen 12.00 uur wel wat regen. ,,Ik ben niet van suiker”, timmert één jongen stoer door, terwijl de meesten het dorpshuis binnenrennen.

Ook Axel, Koewacht, Terneuzen (drie locaties), Sas van Gent, Sluiskil, Westdorpe, Zaamslag en Zuiddorpe is het speelweek.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Litouwse dieven op rooftocht bij boeren, ook in Zeeland: Miljoenen euro’s schade

    Litouwse dieven op rooftocht bij boeren, ook in Zeeland: Miljoenen euro’s schade

    VLISSINGEN - De politie heeft twee mannen aangehouden die worden verdacht van de diefstal van gps-apparatuur van tractoren bij boerenbedrijven. Vanaf april 2019 ontving de politie meer dan 150 aangiften van boeren uit het hele land, ook uit Zeeland. De mannen van 23 en 24 jaar oud bezitten de Litouwse nationaliteit en hebben geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. De verdachten zijn dinsdag door de rechter-commissaris in bewaring gesteld.