Volledig scherm
Papegaai Viper is sinds woensdagochtend vermist. © Patrik Jonkman

Gevlogen papegaai in Zaamslag gezien

ZAAMSLAG - De zoektocht naar de woensdagochtend 'verdwenen' edelpapegaai van Patrik en Sandra Jonkman uit Terneuzen, heeft tot dusver geen resultaat opgeleverd. Het dier is donderdag vermoedelijk wel gesignaleerd in Zaamslag.

,,We kregen rond het middaguur een melding van mensen uit Zaamslag", vertelt Sandra, ,,dat een groene vogel bij hen in een boom zat. Toen wij er kwamen, was die niet meer te zien. Die mensen houden het wel voor ons in de gaten."

Dat de edelpapegaai, Viper genaamd, in Zaamslag zou zitten, is niet zo vreemd. De vogel is bij buurtschap Kwakkel ten zuiden van Zaamslag losgelaten. Patrik heeft het dier getraind om vrij te vliegen. De harde noordenwind kan Viper heel goed naar Zaamslag hebben gebracht.

Sandra maakte de vermissing woensdag via Facebook bekend. Inmiddels zijn dierenartsen en dierenwinkels in wijde omgeving, tot in Vlaanderen, ook rechtstreeks ingelicht en zijn in de wijde omgeving Kwakkel flyers verspreid. Sandra: ,,We doen zoveel mogelijk om hem terug te krijgen. Tot het weer donker wordt, blijven we bezig."

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement