Mietje Stroel in Zelzate.
Volledig scherm
PREMIUM
Mietje Stroel in Zelzate. © BELGA

Gelukkig, Belgen hebben humor; 111 bizarre locaties bij onze Zuiderburen gevat in een boek

ZUIDERBURENIn de rubriek Zuiderburen werpen we wekelijks een blik over de Belgische grens. Deze week: bizarre plekken en beelden van Knokke tot Charleroi. 

Belgenmoppen zijn uit. Sinds ze beter voetballen, goedkopere benzine hebben en onze kranten hebben geconfisqueerd kan er geen glimlach meer af als we het over onze zuiderburen hebben. En dan laten ze straks ook nog eens onze Westerschelde peilloos uitdiepen omdat de containervaart op Antwerpen zich niet aan grenzen laat binden. Vanaf de Nederlandse kant van de grens kan er slechts worden gegrimlacht om de langzamerhand overduidelijk omgekeerde machtsverhoudingen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. ‘Het voelt gewoon niet alsof het examenjaar is afgesloten’
    Rubriek: In het nieuws

    ‘Het voelt gewoon niet alsof het examenjaar is afgesloten’

    Donderdag kan de vlag voor veel examenleerlingen uit want dan is het de nationale dag voor geslaagde scholieren. Ook voor Fenna Capelle (17) uit Zuiddorpe. Normaal gesproken zou zij deze periode in spanning afwachten of ze wel of niet geslaagd zou zijn. Doordat haar examenjaar door de coronacrisis noodgedwongen werd afgebroken, weet ze op basis van de resultaten van haar schoolexamens al zeker dat ze geslaagd is aan het gymnasium op het Reynaertcollege in Hulst.