Volledig scherm
Parkeerproblemen in de Pastoor Doensstraat in Heikant. © Google

Geen nieuwe parkeervakken voor Pastoor Doensstraat in Heikant

HEIKANT - De Pastoor Doensstraat in Heikant hoeft niet op extra parkeervakken te rekenen. De verkeerscommissie van de gemeente Hulst ziet de noodzaak er niet van in. 

Dat antwoordt het college van burgemeester en wethouders aan CDA-raadslid Karel Martinet. In de Pastoor Doensstraat staan huizen die zo'n vijftig jaar geleden zijn gebouwd voor ouderen. Een tijd dat lang niet alle gezinnen over een auto beschikten, laat staan oudere mensen. Daarom zijn destijds maar enkele parkeervakken aangelegd. 

De situatie is gedateerd, vindt Martinet, omdat tegenwoordig ook veel gezinnen in de ouderenwoningen wonen. En die hebben vaak een of twee auto's. Het raadslid vindt het vreemd dat in de Pastoor Doensstraat tijdens de jaarlijkse kermis wel plek is voor botsauto's, maar in de rest van het jaar niet voor personenwagens. Martinet maande het Hulster college van burgemeester en wethouders dan ook een oplossing te verzinnen.

Verkeerscommissie

Die komt er niet, aldus B&W. ‘We begrijpen dat tijden zijn veranderd en dat gezinnen tegenwoordig meerdere auto's bezitten. Gevolg hiervan is dat de parkeerdruk in de openbare ruimte steeds meer toeneemt', erkennen ze. Volgens de verkeerscommissie is het niet nodig de Pastoor Doensstraat aan te pakken, ondanks dat de naastgelegen Julianastraat nu een oppepper krijgt. De verkeerscommissie kwam onder meer tot dat advies omdat het te duur zou zijn. Ondanks de kritiek van Martinet, komt de commissie daar niet op terug.

Het raadslid laat het er niet bij zitten en probeert tijdens de komende gemeenteraadsvergadering een meerderheid te vinden, zodat er alsnog extra parkeervakken komen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement