Volledig scherm
Evert de C. © Photo News

Geen nieuw proces over kasteelmoord: cassatieberoep Evert de C. uit IJzendijke verworpen

GENT - Het cassatieberoep dat Evert de C. uit IJzendijke - een van de verdachten van de kasteelmoord - eerder dit jaar aantekende, is verworpen. Er komt dus geen nieuw proces over de zaak. Dat meldt dagblad Het Laatste Nieuws. De Nederlander is nu definitief veroordeeld tot 20 jaar cel voor zijn betrokkenheid bij de moord op Stijn Saelens.

Het Hof van Cassatie boog zich vanmorgen over de kasteelmoord in Wingene. Een van de veroordeelden - Evert de C. - vocht zijn veroordeling tot 20 jaar cel aan en eiste een nieuw proces. Volgens de Zeeuws-Vlaming en zijn raadsman heeft hij geen eerlijk proces gekregen en zouden het openbaar ministerie en de politiediensten hebben samengewerkt met een burgerinfiltrant. De advocaat-generaal bij het Hof van Cassatie vroeg de verwerping van het cassatieberoep. Hij kreeg gelijk.

Stijn Saelens werd op 31 januari 2012 doodgeschoten in zijn kasteel in Wingene. Het ging om een huurmoord op bestelling van zijn schoonvader, dokter André G., die werd veroordeeld tot 21 jaar cel. Drie anderen betrokken werden ook veroordeeld. Tussenpersoon Pierre S. kreeg 19 jaar cel, Evert de C. werd veroordeeld tot 21 jaar cel en Roy L., de chauffeur van de inmiddels overleden moordenaar Ronny Van B., kreeg 15 jaar cel.

Alleen Evert de C. tekende cassatieberoep aan tegen het arrest van het hof van beroep van Gent.