Cor-Elli de Bruijn bij twee jurken die zij heel bijzonder vindt. De linker is door tien kinderen uit drie generaties gedragen, de rechter is heel verfijnd maar alleen als proefexemplaar gemaakt en nooit gedragen.
Volledig scherm
PREMIUM
Cor-Elli de Bruijn bij twee jurken die zij heel bijzonder vindt. De linker is door tien kinderen uit drie generaties gedragen, de rechter is heel verfijnd maar alleen als proefexemplaar gemaakt en nooit gedragen. © Anne Hana

Gedoopt in hetzelfde paarse stofje als mamma’s trouwjurk

HOEK - Niet alle doopjurken zijn wit. Soms zijn ze paars met witte bloemetjes. Tenminste, als mamma een paarse trouwjurk had. In de protestantse kerk in Hoek hangen er tientallen, allemaal net iets anders.

  1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
    PREMIUM

    Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

    Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.