Volledig scherm
Op het Princebolwerk is een verdedigingsmuur uit de 13 of 14 eeuw gevonden, archeoloog Senne Diependael (links) brengt de muur in kaart. © Camile Schelstraete

Gedeelte middeleeuwse muur gevonden tijdens graafwerken in Hulst

HULST - Op de eerste dag van de werken aan het Princebolwerk in het centrum van Hulst, is een gedeelte van een middeleeuwse muur blootgelegd. Archeoloog Senne Diependaele vermoedt dat de muur afkomstig is uit de dertiende of veertiende eeuw.

Het is volgens hem geen al te grote verrassing dat het bouwwerk gevonden is. "Volgens het archeologisch plan was er een kans dat er een stuk middeleeuwse muur gevonden zou worden." Tegen de muur was waarschijnlijk een toren gebouwd. Die kwamen om de zoveel meter terug in de middeleeuwse verdedigingslinie van Hulst. Diependaele: "Aan de andere kant lag een gracht, zoals je ook bij veel middeleeuwse kastelen zag." De muur stamt nog van voor de bouw van de bolwerken. "Die zijn pas rond de zestiende eeuw aangelegd." 

Het bouwwerk zal niet lang in zijn totaliteit te zien zijn. Morgen, dinsdag, zal een gedeelte worden afgebroken, omdat ter plaatse leidingwerken uitgevoerd worden. De muur ligt gedeeltelijk in de weg. 

Hij kwam aan het licht, omdat het parkeerterrein op het Princebolwerk opnieuw wordt ingericht. Dat werk duurt tot en met 25 augustus. Het is niet uitgesloten dat nog meer stukken muur in de grond worden aangetroffen.