Volledig scherm
© SXC

Frituur in Retranchement nog minstens jaar open

RETRANCHEMENT - De frituur bij de Hickmanbrug aan de Zwinstraat in Retranchement mag nog minstens een jaar openblijven. In die periode wordt gezocht naar een permanente oplossing. B en W Sluis geven echter geen garanties.

De frituur staat er al jaren. Afgelopen jaar nam Michiel van de Pol de zaak over. Daarna bleek echter dat de frituur op die locatie slechts gedoogd werd en de gemeente een 'sterfhuisconstructie' had bedacht: als de vorige eigenaar zou stoppen, moest ook de frituur dicht. Van de Pol, die aangeeft daarvan niet op de hoogte gebracht te zijn, had ondertussen meerdere investeringen gedaan.

Behoefte

De coalitiepartijen in de Sluise gemeenteraad vroegen in een brief aan B en W om er alles aan te doen de frituur te behouden. De VVD-fractie stelde er ook nog schriftelijke vragen over. "De frituur voorziet duidelijk in een behoefte", legt VVD-fractievoorzitter Conny Almekinders uit. "Wij zien Retranchement als een recreatiedorp. Daar past een voorziening als deze prima bij."

Permanente vergunning

B en W willen best meedenken, geven ze nu aan, maar de situatie is lastig. Het gebouwtje mag daar volgens het bestemmingsplan niet staan. Het college geeft de eigenaren nu een jaar de tijd om een permanente vergunning aan te vragen. Tijdens de procedure die daarna doorlopen wordt, moet blijken of er onoverkomelijke obstakels opduiken.

Frituureigenaar Van de Pol zegt in een reactie 'blij te zijn dat er beweging in de zaak zit'. "Dat we komend jaar open kunnen, is in elk geval vooruitgang." De situatie blijft wel onzeker, benadrukt hij.