Volledig scherm
Frank Neefs. © mark neelemans

Frank Neefs vertrekt als rector van het Zwin College en als bestuurslid van VO-Zeeuws-Vlaanderen

TERNEUZEN - Frank Neefs vertrekt per 1 augustus als lid van VO Zeeuws-Vlaanderen, het overkoepelend bestuur van de drie Zeeuws-Vlaamse scholen voor voortgezet onderwijs. Neefs zit in dat bestuur omdat hij ook rector is van het Zwin College in Oostburg. Ook die functie legt hij dan neer.

Neefs heeft donderdag het personeel, ouders en leerlingen van het Zwin College op de hoogte gebracht. Hij is op die school zesenhalf jaar rector geweest. Dat waren tropenjaren, schrijft hij. Dat komt vooral vanwege de daling van het aantal leerlingen. Doordat het Rijk aanvankelijk weigerde om extra geld in het Zeeuws-Vlaamse onderwijs te stoppen, dreigde het Zwin College in Oostburg om te vallen.
Het Rijk eiste dat de scholen meer zouden samenwerken. Neefs vond dat ook en probeerde dat voor elkaar te krijgen. Dat lukte aanvankelijk niet, omdat de scholen niet op één lijn zaten. Ook moest in politiek Den Haag begrip worden gekweekt voor de situatie in krimpend Zeeuws-Vlaanderen. ,,Voor mij was duidelijk dat alleen gerichte overheidsmaatregelen en een fusie van alle schoolbesturen in Zeeuws-Vlaanderen voor een duurzame oplossing zouden kunnen zorgen", stelt Neefs nu.

Uiteindelijk is er sinds 1 augustus 2018 één schoolbestuur in Zeeuws-Vlaanderen en het Rijk heeft voor vier jaar extra geld beschikbaar gesteld. Neefs: ,,Het bereiken van deze mijlpalen heeft mij aan het denken gezet over mijn eigen toekomst. Ik heb de conclusie getrokken dat het voor mij gezond en verfrissend zou zijn om een nieuwe uitdaging te zoeken. Ik heb er bewust voor gekozen om deze beslissing vroegtijdig te nemen.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement