Volledig scherm
De wijk Zuiderpark in Terneuzen © Google

Forse renovatie van huurhuizen in wijk Zuiderpark in Terneuzen

TERNEUZEN - Woningcorporatie Clavis, actief in Terneuzen en Sluiskil, investeert ruim 5,1 miljoen euro in het energiezuiniger maken van 149 huurwoningen in de Terneuzense wijk Zuiderpark.

De huizen krijgen onder meer spouwmuurisolatie, extra dakisolatie, nieuwe kozijnen met extra hoog rendement-beglazing en minimaal zes zonnepanelen per woning. De investering per woning bedraagt bijna 35.000 euro.

Het merendeel van de woningen, die rond 1960 zijn gebouwd, hebben nu een energielabel C. Na de ingreep die in de loop van dit jaar moet plaatsvinden, vallen ze allemaal onder het label A+. Voor de bewoners betekent dit een comfortabeler woonklimaat en minder energielasten. Er is geen sprake van een huurverhoging.

Geen optie

Sloop en vervangende nieuwbouw, waarmee Clavis momenteel bezig is in de Lievenspolder in Terneuzen, was geen optie voor de wijk Zuiderpark, aldus waarnemend directeur Jos Valckx. In het verleden zijn her en der in Zuiderpark zo'n vijftig woningen verkocht. Een totaalaanpak is daardoor niet mogelijk. Valckx: ,,Bij nieuwbouw gelden bovendien hogere huurprijzen. Wij hebben betaalbare woningen als in Zuiderpark juist hard nodig om onze doelgroep te kunnen huisvesten."

Clavis investeert de laatste tijd fors, in de herstructurering van de Lievenspolder waar 117 verouderde woningen worden vervangen door 95 energiezuinige huizen, en ook in de Willem Barentszlaan en omgeving in Terneuzen waar 78 huizen energiezuiniger zijn gemaakt.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement