Volledig scherm
Koninklijke onderscheiding voor Fons van Dorsselaer uit Hulst. © Camile Schelstraete

Fons van Dorsselaer krijgt lintje voor jarenlange inzet voor wielersport

HULST – Fons van Dorsselaer uit Hulst is al jaren actief in de wereld van het wielrennen. Toepasselijk genoeg kreeg hij tijdens een ATB-wielerwedstrijd in Hulst zaterdag een koninklijke onderscheiding opgespeld.

Van Dorsselaer heeft een indrukwekkend cv op fietsgebied. Zo is hij al jaren betrokken bij Tourclub Hulst, Wielercomité ATB (All Terrain Bike) in Hulst en hij begeleidt ID-renners met een verstandelijke beperking. Ook  landelijk was hij actief op wielersportgebied. Daarnaast is de decorandus vrijwilliger bij het Industrieel Museum Zeeland.

  1. Vers vogelzaad en nieuw potje pindakaas: tuinvogeltelling is vreetfestijn, met boomklever als toetje voor de teller
    PREMIUM

    Vers vogelzaad en nieuw potje pindakaas: tuinvogel­tel­ling is vreetfes­tijn, met boomklever als toetje voor de teller

    TERNEUZEN - Misschien komt het doordat ik aan de rand van een bos woon. Wie weet zijn ze suïcidaal en zoeken ze expres de tuin op waar geregeld een kat rond scharrelt. Of zou het toch het voer aan mijn schutting zijn, waardoor elke dag tientallen vogels door mijn tuin vliegen? Hoe dan ook, als je dagelijks zo veel gefladder in je eigen achtertuin ziet, word je vanzelf fan van de beestjes. Dus zit er voor verslaggever Bob Maes niks anders op dan meedoen aan de Nationale Tuinvogeltelling.