Volledig scherm
PREMIUM
De grote ramen gunnen een machtig uitzicht. © Peter Nicolai

Fluitend naar buiten bij restaurant Strand Ruig in Cadzand-Bad

Laat u niet misleiden door de naam Strand Ruig. We eten een uiterst verfijnde vissoep in Cadzand-Bad. Ook de rest stemt vrolijk.

Een Vlaams reclamebureau had een paar jaar geleden de onmogelijke opdracht Knokke-Heist in het zonnetje te zetten. Radiozenders werden daarop overstelpt door een verwarde Vlaming. De aanblik van grauwe DDR-gebouwen en onooglijke balkons stemt hem op onverklaarbare wijze ontzettend vrolijk. ,,In Knokke-Heist kom je buiten. Je hebt er zelfs de neiging om te fluiten. Knokke-Heist, de schoonste plek op aard!” Politici zijn om kleinere fopperijen opgestapt.

Boze tongen beweren dat Cadzand-Bad rap ‘verknokt’ wordt. Nu aan de eigen kust geen vierkante millimeter vrije grond vindbaar is, zouden de Belgen ‘Kezand’ willen inlijven. Er is niets van te merken op onze bestemming van vanavond, paviljoen Strand Ruig. Zuiderburen zijn er in overvloed, maar ze nippen aan een glas rosé of huisgemaakte limonade en praten niet over blauwdrukken van flatgebouwen. Hier heerst juist gemoedelijkheid.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Litouwse dieven op rooftocht bij boeren, ook in Zeeland: Miljoenen euro’s schade

    Litouwse dieven op rooftocht bij boeren, ook in Zeeland: Miljoenen euro’s schade

    VLISSINGEN - De politie heeft twee mannen aangehouden die worden verdacht van de diefstal van gps-apparatuur van tractoren bij boerenbedrijven. Vanaf april 2019 ontving de politie meer dan 150 aangiften van boeren uit het hele land, ook uit Zeeland. De mannen van 23 en 24 jaar oud bezitten de Litouwse nationaliteit en hebben geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. De verdachten zijn dinsdag door de rechter-commissaris in bewaring gesteld.