Volledig scherm
De zesde editie van FilmFestival Zeeuws-Vlaanderen werd zaterdagavond afgesloten met een slotfeest. 'The Good, The Bad & Bart' verzorgde de muziek. © Gertie De Boey

FilmFestival Zeeuws-Vlaanderen blijft groeien

TERNEUZEN - FilmFestival Zeeuws-Vlaanderen, dat afgelopen dinsdag begon en zondag eindigde, blijft groeien. In totaal bezochten 8160 bezoekers het festival afgelopen week. 740 meer dan vorig jaar.

De groei is volgens CineCity manager Sander Verdonk mede te danken aan de samenwerking met het Ledeltheater in Oostburg. Daar werden voor het eerst, naast CineCity Terneuzen, educatievoorstellingen gegeven aan scholieren van het basis en voortgezet onderwijs. Om ook de West-Zeeuws-Vlaamse scholen tegemoet te komen. "Daardoor kregen we ook weer ruimte om in Terneuzen meer films te draaien." Verdonk is erg tevreden over de afgelopen editie. "Het was een geslaagd festival, voor jong en oud. De films zijn goed bezocht en het werd gewaardeerd dat René Mioch en Roel van Bambost veel inleidingen gaven." Dat het festival gehouden wordt zonder subsidies vindt Verdonk erg mooi. Bovendien geven de filmmaatschappijen het festival steeds meer kansen. "We hebben al wilde plannen voor volgend jaar", aldus Verdonk. Het festival vindt dan plaats van 9 t/m 14 april.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Twee jaar cel geëist voor klap met hamer

    Twee jaar cel geëist voor klap met hamer

    MIDDELBURG - Tegen de 38-jarige C. H., zonder vaste woon- of verblijfplaats, is maandag in Middelburg een gevangenisstraf van twee jaar geëist. ook zou ze nog een celstraf van zes weken moeten uitzitten van een eerder vonnis. De vrouw wordt ervan verdacht op 8 april van dit jaar een oudere man bij wie zij tijdelijk inwoonde met een klauwhamer tegen zijn hoofd te hebben geslagen. De man liep daardoor een gebroken neus en een bloedend oor op. Kort daarvoor zou zij hem met een mes in de rug hebben gestoken. Volgens de vrouw viel het allemaal wel mee. De klauwhamer kwam eigenlijk tegen zijn hand aan en door de klap eindigde die hard op zijn neus. Het mesje was een tomatenmesje geweest en was niet meer dan een prikje geweest. ,,Een poging doodslag en een eenvoudige mishandeling, concludeerde de officier van justitie.’' De achtergrond van de delicten lag in de relationele sfeer. De man dacht een relatie met haar te hebben en eigenlijk was H. daar helemaal niet van gediend. Toen hij op de bewuste dagen in een geïrriteerde sfeer avances maakte regeerde zij met de hamer en het mesje.
  2. Tbs met dwangverpleging geëist tegen gewelddadige Hagenaar

    Tbs met dwangver­ple­ging geëist tegen gewelddadi­ge Hagenaar

    MIDDELBURG – De 31-jarige Hagenaar M. B. zou in ieder geval een tbs met dwangverpleging plus de zes weken cel van een eerder vonnis opgelegd moeten krijgen, vindt de officier van justitie in Middelburg. B. wordt ervan verdacht op 2 juni van dit jaar in Vogelwaarde zijn partner ernstig te hebben mishandeld en een dag later haar vader te hebben bedreigd. Zo zou hij haar bij de haren hebben gepakt, tegen de grond hebben gesmeten, tegen haar rug hebben getrapt en de keel hebben dichtgeknepen. Haar vader had hij gedreigd ‘dat kolere kot in de fik te steken’ en iedereen die in de weg stond ging opruimen.