Volledig scherm
De zesde editie van FilmFestival Zeeuws-Vlaanderen werd zaterdagavond afgesloten met een slotfeest. 'The Good, The Bad & Bart' verzorgde de muziek. © Gertie De Boey

FilmFestival Zeeuws-Vlaanderen blijft groeien

TERNEUZEN - FilmFestival Zeeuws-Vlaanderen, dat afgelopen dinsdag begon en zondag eindigde, blijft groeien. In totaal bezochten 8160 bezoekers het festival afgelopen week. 740 meer dan vorig jaar.

De groei is volgens CineCity manager Sander Verdonk mede te danken aan de samenwerking met het Ledeltheater in Oostburg. Daar werden voor het eerst, naast CineCity Terneuzen, educatievoorstellingen gegeven aan scholieren van het basis en voortgezet onderwijs. Om ook de West-Zeeuws-Vlaamse scholen tegemoet te komen. "Daardoor kregen we ook weer ruimte om in Terneuzen meer films te draaien." Verdonk is erg tevreden over de afgelopen editie. "Het was een geslaagd festival, voor jong en oud. De films zijn goed bezocht en het werd gewaardeerd dat René Mioch en Roel van Bambost veel inleidingen gaven." Dat het festival gehouden wordt zonder subsidies vindt Verdonk erg mooi. Bovendien geven de filmmaatschappijen het festival steeds meer kansen. "We hebben al wilde plannen voor volgend jaar", aldus Verdonk. Het festival vindt dan plaats van 9 t/m 14 april.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement