Volledig scherm
De doorgaande weg tussen Retranchement en Knokke is vanaf maandag drie weken dicht. ©

Fietser heeft geen last van afsluiten weg tussen Retranchement en Knokke, auto moet omrijden

RETRANCHEMENT - De doorgaande weg tussen Retranchement en Knokke sluit vanaf maandag voor drie weken. Fietsers hebben daar geen last van, maar voor automobilisten betekent het omrijden.

Auto's vanuit België moeten omrijden via Sluis, om bij Retranchement of de kust van Cadzand te komen. De werkzaamheden die maandag in de Retranchementsestraat beginnen, maken deel uit van een groter geheel rond de uitbreiding natuurgebied Het Zwin. Het is het eerste plan dat aan Belgische zijde uitgevoerd wordt in het kader van het ‘landinrichtingsproject Zwinpolders.’ Onder de noemer Nieuwe Watergang wordt er onder meer een verbinding tussen het nieuwe pompgemaal en de Isabellavaart gemaakt.

Eind vorig jaar werd er door het Vlaamse Agentschap voor Natuur en Bos ook begonnen met de aanleg van een rietmoeras met kreek aan de Retranchementsestraat. Dat krijgt de naam Dievegat. De naam verwijst naar een noordelijker gelegen stukje natuur dat verdwijnt door de uitbreiding van het Zwin. De aangelegde kreek dient als waterbuffer voor het pompgemaal. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement