De vernieuwde jachthaven Cadzand-Bad.
Volledig scherm
De vernieuwde jachthaven Cadzand-Bad. © PZC

Feestelijke opening jachthaven Cadzand-Bad

videoCADZAND-BAD - De eerste vaartuigen wisten de jachthaven van Cadzand-Bad in januari al te vinden en  komend weekend is het echt zover. Dan wordt de haven officieel én feestelijk geopend. 

De totstandkoming van de haven was een samenwerking van overheid en bedrijfsleven. Dat begon zo’n tien jaar geleden met het plan van waterschap Scheldestromen om - voor kustversterking - de strekdammen bij Cadzand-Bad hoger en langer te maken. 

Dat resulteerde uiteindelijk in een complete metamorfose van het kustdorp waarbij de jachthaven een publiekstrekker is geworden en ook de openbare ruimte daar omheen werd aangepakt.

Officiële opening

Dit weekend wordt dat gevierd met allerlei activiteiten in en om de jachthaven. De brug die de boulevard met het havengebied verbindt wordt zaterdag om 13.00 uur symbolisch geopend door wethouder Peter Ploegaert. 

Er zijn daarnaast  activiteiten op het water, er is een quizroute door de duinen en er klinkt live-muziek van muziekvereniging Excelsior, een band en een dj. Ook staan er foodtrucks en er is een bar. Op zondag zijn er van 11.00 tot 17.00 uur activiteiten. 

Lees het hele verhaal in de papieren krant van donderdag.