Enquête over Kaaibrug Sluis is 'stemmingmakerij'

SLUIS De enquête naar de komst van een brug over de Kaai in Sluis ‘rammelt aan alle kanten’ en is niet meer dan ‘stemmingmakerij’. Dat vindt Nieuw Gemeentebelangen-raadslid en Sluisenaar Frank Gijsel. Te zien aan het aantal reacties op de in allerijl geopende Facebookpagina 'Wij zijn voor de brug' steunen nogal wat Sluisenaren die boodschap.

Anderzijds schermen ook tegenstanders van de brug met veel steun. Sluisenaar Wim Eggermont ging, met hulp van de SP Sluis, langs de deuren met een enquête. Daaruit blijkt volgens Eggermont dat zo’n driekwart van de inwoners van Sluis de aanleg van de brug niet ziet zitten. Raadslid Frank Gijsel zegt ‘zich geroepen te voelen om te reageren’. Hij noemt de enquête broddelwerk. Het raadslid van Nieuw Gemeentebelang wijst erop dat, met ruim tweehonderd ondervraagden, maar tien procent van de bevolking van Sluis is geraadpleegd. "Sterker: het zijn er nog minder, want er staan ook namen op van mensen uit andere kernen. Wel toevallig is dat die allemaal tegen zijn...” Daarnaast vindt Gijsel de vraagstelling van de enquête negatief. 

Een meerderheid van de Sluise gemeenteraad wil zo'n 150.000 euro op tafel leggen voor de brug. De ondernemersvereniging betaalt er 25.000 euro aan mee.

Eggermont licht de uitkomsten van de enquête donderdag toe tijdens een openbare commissievergadering van de gemeenteraad. 

Meer over dit thema in de papieren krant van donderdag