Ellen de Neef stopt als raadslid na verkiezingen

TERNEUZEN - Ellen de Neef, het enige fractielid van Provinciaal Belang Zeeland (PBZ) in de Terneuzense gemeenteraad, stopt na de raadsverkiezingen van maart 2018.

Volledig scherm
Raadslid Ellen de Neef. © Peter Nicolai

,,Ik heb twintig jaar politiek bedreven, waarvan straks acht jaar als raadslid", laat ze weten. ,,Ik heb het altijd met veel plezier gedaan, maar het is op een gegeven moment genoeg geweest. Het is ook lastiger te combineren met mijn werk."

Het is volgens De Neef wel de bedoeling dat Provinciaal Belang Zeeland volgend jaar in Terneuzen meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen. Fractievolger Hans Vlottes en Gerard Van De Langkruis, die de fractie ondersteunt, zijn beoogde kandidaten. ,,We gaan ons best doen om weer deel te nemen", aldus De Neef die daarvoor nog geen honderd procent garantie kan geven.

De Neef zat eerst, vanaf 2010, voor TOP/Gemeentebelangen in de Terneuzense raad. Zij stapte augustus 2013 uit die partij. Het zou volgens haar aan samenhang ontbreken in de TOP/GB-fractie. Ook voelde ze zich belemmerd in haar optreden. Na de raadsverkiezingen in maart 2014 keerde De Neef als lijsttrekker van PBZ terug in de gemeenteraad.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement