Volledig scherm
© iStock

Eindelijk schot in aanleg rotonde bij Absdale

ABSDALE - Het lijkt er eindelijk van te komen, de aanleg van de rotonde bij Absdale. De voorbereidende werkzaamheden moeten over twee maanden beginnen.

De rotonde komt - vanuit Hulst richting Axel gezien - ongeveer honderd meter voor de flauwe bocht in de N258. Door de aanleg van de rotonde zijn beide afslagen bij Absdale niet langer nodig. Die verdwijnen daarom.

Kink

Er zit nog wel een kink in de kabel, want een omwonende wil nog altijd zijn grond niet verkopen, weet Roland Merckx, voorzitter van de dorpsraad van Sint Jansteen, die ook Absdale onder de hoede heeft. Hij had dinsdagavond een gesprek met de provincie en is blij dat er eindelijk schot in de zaak zit. "Er moet nogal wat gebeuren. In januari zouden ze beginnen met het verleggen van kabels en gaan ze een duiker onder de weg vernieuwen. Wel zijn er nog wat problemen met één of twee inwoners van Absdale. Een daarvan is boer en zijn land ligt aan de overkant van de weg. Normaal kon hij gewoon de weg oversteken, maar nu zal hij moeten omrijden."


Verkeershinder

De aanleg gaat uiteraard gepaard met verkeershinder. Merckx: "We zijn blij dat het verkeer in ieder geval niet dóór Absdale gestuurd wordt."
Een woordvoerder van de provincie geeft aan de bezwaren van de omwonende te kennen, maar zegt dat de aanleg van de rotonde desalniettemin in maart begint. Medio juni moet het verkeersplein klaar zijn.

Over de rotonde wordt al jaren gesteggeld. Het plan is diverse keren gewijzigd. Het verkeersplein moet ervoor zorgen dat de N258 tussen bedrijventerrein Hogeweg en Absdale veiliger wordt. De provincie trekt 2,1 miljoen euro voor de aanleg uit.