Volledig scherm
Het strand van Hoofdplaat. © PZC

Eindelijk krijgt Hoofdplaat na 10 jaar een nieuw strand

HOOFDPLAAT - Inwoners van Hoofdplaat kunnen na volgende week hun handdoek op een nieuwe strand uitspreiden. Al tien jaar bestaat de wens voor de aanpak van het verwilderde strand. 

Aannemer Sinke is deze week begonnen met het afgraven van de begroeiing en egaliseren van de grond. Vanaf maandag wordt 2500 kuub Noordzeezand aangevoerd om het strand op te hogen. De dorpsraad ijverde jaren voor een opknapbeurt van het strand, dat vooral een lokale functie heeft. Marty den Dekker en Vivian de Koster van de dorpsraad: ,,Het hoefde geen groot strand te zijn, maar wel een bruikbaar strand."

Minder dik

De gemeente Sluis stelde 100.000 euro beschikbaar, de dorpsraad spaarde de afgelopen jaren 10.000 euro bijeen. Eén sponsor haakte af, omdat de procedure te lang duurde. Het budget was daardoor ontoereikend voor de begrote hoeveelheid zand. ,,We hebben daarom gekozen voor een minder dikke laag." 

Om te voorkomen dat het zand wegspoelt of het nabijgelegen natuurgebied in waait, blijft een deel van de begroeiing staan. Deskundigen hebben berekend dat het strandje zeker acht jaar moet meegaan.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Twee jaar cel geëist voor klap met hamer

    Twee jaar cel geëist voor klap met hamer

    MIDDELBURG - Tegen de 38-jarige C. H., zonder vaste woon- of verblijfplaats, is maandag in Middelburg een gevangenisstraf van twee jaar geëist. ook zou ze nog een celstraf van zes weken moeten uitzitten van een eerder vonnis. De vrouw wordt ervan verdacht op 8 april van dit jaar een oudere man bij wie zij tijdelijk inwoonde met een klauwhamer tegen zijn hoofd te hebben geslagen. De man liep daardoor een gebroken neus en een bloedend oor op. Kort daarvoor zou zij hem met een mes in de rug hebben gestoken. Volgens de vrouw viel het allemaal wel mee. De klauwhamer kwam eigenlijk tegen zijn hand aan en door de klap eindigde die hard op zijn neus. Het mesje was een tomatenmesje geweest en was niet meer dan een prikje geweest. ,,Een poging doodslag en een eenvoudige mishandeling, concludeerde de officier van justitie.’' De achtergrond van de delicten lag in de relationele sfeer. De man dacht een relatie met haar te hebben en eigenlijk was H. daar helemaal niet van gediend. Toen hij op de bewuste dagen in een geïrriteerde sfeer avances maakte regeerde zij met de hamer en het mesje.
  2. Tbs met dwangverpleging geëist tegen gewelddadige Hagenaar

    Tbs met dwangver­ple­ging geëist tegen gewelddadi­ge Hagenaar

    MIDDELBURG – De 31-jarige Hagenaar M. B. zou in ieder geval een tbs met dwangverpleging plus de zes weken cel van een eerder vonnis opgelegd moeten krijgen, vindt de officier van justitie in Middelburg. B. wordt ervan verdacht op 2 juni van dit jaar in Vogelwaarde zijn partner ernstig te hebben mishandeld en een dag later haar vader te hebben bedreigd. Zo zou hij haar bij de haren hebben gepakt, tegen de grond hebben gesmeten, tegen haar rug hebben getrapt en de keel hebben dichtgeknepen. Haar vader had hij gedreigd ‘dat kolere kot in de fik te steken’ en iedereen die in de weg stond ging opruimen.