Volledig scherm
© Thinkstock

Einde dwangverpleging in zicht voor Terneuzenaar die plaatsgenoot doodde

MIDDELBURG – De tbs van de 52-jarige G. van der M. uit Terneuzen wordt met één jaar verlengd en de dwangverpleging wordt voorwaardelijk beëindigd. De rechtbank in Middelburg heeft dat vandaag beslist. 

De rechters volgen hiermee het advies van de deskundigen en de eis van de officier van justitie. De tbs met dwangverpleging was Van der M. in 2010 in hoger beroep opgelegd, naast een celstraf van drie jaar. De Terneuzenaar en zijn toen 34-jarige maat en plaatsgenoot J. H. zijn verantwoordelijk voor de dood van de 44-jarige Terneuzenaar Dick Bonte in 2008.

De twee mishandelden Bonte op 8 oktober 2008 in een woning aan de Dr. Buijzestraat in Terneuzen, zo verschrikkelijk dat hij aan zijn verwondingen bezweek. De mannen kenden elkaar en kwamen vaak bijeen om te drinken. Van der M. en H. hadden die dag – los van elkaar - Bonte met hun vuisten en voeten bewerkt.

Van der M. komt in 2020 weer op vrije voeten en kan dan - weliswaar onder toezicht van de reclassering - weer gaan en staan waar hij wil.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement