Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Eigenaar strandparking hekelt bermparkeren in Cadzand-Bad

CADZAND-BAD - Er hoeven helemaal geen parkeerproblemen te zijn in Cadzand-Bad, schrijven de eigenaren van de oostelijke strandparking aan de gemeente Sluis. Maar dan moet het gemeentebestuur wél handhaven.

Ondernemers en bewoners in en rond Cadzand-Bad storen zich aan de vele ‘bermparkeerders’. Vooral aan de Vlamingpolderweg gebeurt dat met grote regelmaat. De eigenaren van paviljoen Moio Beach trokken daarover eerder al aan de bel. Het is ook de familie De Keuninck, eigenaar van de strandparking aan de Lange Strinkweg, een doorn in het oog. “Wij hebben de opdracht gekregen een ‘groene parking’ aan te leggen, zodat het blik uit het zicht zou verdwijnen. Dat dan gedoogd wordt dat er in de berm wordt geparkeerd, wekt bij ons frustraties.”

De suggestie dat er te weinig plekken zouden zijn, wijzen de briefschrijvers van de hand. “Onze parking met 800 plaatsen heeft in 2016 drie keer één tot anderhalf uur volgestaan. Verder was er altijd plaats.” De eigenaren roepen de gemeente Sluis op beter te handhaven en meer borden richting hun parking neer te zetten.