Volledig scherm
De nog rokende restanten van strandpaviljoen Puur. © Peter Nicolai

Eigenaar Puur: 'Wij konden niets anders dan lijdzaam toezien hoe het paviljoen afbrandde'

VIDEOGROEDE - De resten van strandpaviljoen Puur in Groede smeulen nog na, maar de blik gaat al voorzichtig op de toekomst. Eigenaar Eric van Damme verzekert dat het vrijdag afgebrande paviljoen een opvolger krijgt. Mogelijk komt er eerst een tijdelijke strandtent.

Quote

Binnen een paar minuten weet je dat het niet meer te redden is

Eric van Damme, Strandpaviljoen Puur

Van Damme was vrijdag op Strandcamping Groede toen de brand uitbrak. ,,De brandweer en politie waren er snel. Binnen een paar minuten weet je dat het niet meer te redden is. Wij konden niets anders dan lijdzaam toezien hoe het paviljoen afbrandde. Gelukkig waren de medewerkers en de gasten snel in veiligheid." 

Sommige gasten wilden eerst nog betalen, voordat ze het paviljoen verlieten. ,,Dat was natuurlijk van ondergeschikt belang", zegt Van Damme. Het personeel werd ondergebracht in het restaurant van Strandcamping Groede, waar Van Damme eigenaar van is. De sfeer was logischerwijs triest. ,,Ze waren natuurlijk vreselijk geschrokken. Binnen twee of drie weken hopen we te weten waar het personeel aan toe is, hopelijk kunnen ze in de buurt aan het werk."

Toekomst

Van Puur rest vrijwel niets meer. Alleen enkele spoelbakken en mosselpannen zijn zondagmiddag nog te ontwaren. Het is voor Van Damme zaak dat het strand nu zo snel mogelijk wordt schoongemaakt. Daarna gaat het vizier op de toekomst.

,,Nu zijn we nog bezig met de afwikkeling van de brand. We komen sowieso terug. Hoe of met wat, moeten we nog bedenken. Misschien gaan we eerst iets tijdelijks doen, het is moeilijk een zaak als Puur in korte tijd te bouwen. We doen ons best in het nieuwe seizoen open te gaan." 

De brand van vrijdag ontstond in de meterkast. ,,Die was onlangs nog gekeurd, dus we kunnen onszelf niets verwijten." 

Bekijk hier beelden van de brand

Lees ook: Vuurzee verwoest strandpaviljoen Puur in Groede 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement