Volledig scherm
In de voormalige rooms-katholieke kerk aan de Walstraat in Axel opent volgende week dinsdag restaurant Family Axel. © Mark Neelemans

Eethuis in kerk Axel opent week later

AXEL - Nog even geduld voor alle liefhebbers, restaurant Family Axel opent ‘pas’ volgende week dinsdag in de voormalige rooms-katholieke kerk van Axel.

Mirjam Luitjens, die voor eigenaar Luitjens Retail de kar trekt, heeft dit bekend gemaakt. Wellicht iets te optimistisch hoopte zij begin deze week de deuren van de kerk te kunnen heropenen. ,,We zijn al heel ver met de verbouwing”, laat Mirjam weten, ,,maar we willen net iets meer tijd nemen om de puntjes op de ‘i’ te zetten en het personeel goed voor te bereiden.”

Voor toekomstige bezoekers zal het al met al niet zoveel uitmaken. De kerk staat al sinds begin 2013 leeg, toen de Elisabeth-parochie noodgedwongen overging tot sluiting van zes van de negen godshuizen in de Zeeuws-Vlaamse Kanaalzone.

Luitjens Retail, onder meer ook eigenaar van de Albert Heijn in Axel, kocht de Axelse kerk en pastorie. Het bedrijf investeerde eerder fors in vernieuwing van het Szydlowskiplein bij de AH. Een aanwinst is ook de door vrijwilligers tot park heringerichte begraafplaats achter de vroegere rooms-katholieke kerk.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement