Volledig scherm
© Peter Nicolai

Eerste Stripfestival Terneuzen groot succes

TERNEUZEN - Honderden stripliefhebbers kwamen zaterdag over de vloer van het Zeldenrust Steelantcollege in Terneuzen tijdens het eerste Zeeuwse stripfestival.

Naast alle bekende buitenlandse striphelden, kon het Terneuzense stripfestival ook eens de vele Zeeuwse striptekenaars een podium geven, want we hebben er stiekem heel wat. Moeder en zoon Marileen en Marijn Vergouwen uit Hulst bijvoorbeeld, met hun fantasy kunst, of Ashwin Visser uit Terneuzen en natuurlijk Danker Jan Oreel, onder meer bekend van Zeeland in Strip. Om het festival nóg meer een Terneuzens tintje te geven, was er een speciaal artbook gemaakt rondom de legende van De Vliegende Hollander. Alle aanwezige auteurs hadden een pagina gekregen om hun versie van de legende op papier te zetten. Het resultaat is een afwisselend mini-boek wat initiatiefnemer van het festival, Timothy van Damme, met gepaste, edoch grote, trots presenteerde.

Romano Molenaar

Dozen vol strips en merchandise stonden uitgestald op de lange rijen tafels. Wie op zoek was naar net dat éne ontbrekende nummer, kon weleens geluk hebben. Oude en jonge striphelden lagen naast elkaar, zelfs Suske en Wiske waren aanwezig met hun Fameuze Fanclub. Een van de publiekstrekkers was zonder twijfel Romano Molenaar. De Nederlandse tekenaar is vooral bekend vanwege zijn werk voor de stripreeks Storm. Hij tekende ook de cover, en de bijhorende stripreeks, van het album The Unforgiving van de band Within Temptation.

Lees maandag meer in de papieren versie van deze krant.