Volledig scherm
De Lente Loop werd zaterdag voor het eerst gehouden in Terneuzen © Carola Andre

Eerste Lente Loop Terneuzen trekt 140 hardlopers in alle leeftijden

TERNEUZEN - De Lente Loop krijgt een vervolg. De eerste editie van het Terneuzense hardloopevenement werd zaterdag met succes gehouden, met 140 deelnemers. 

De Lente Loop is een hardloopevenement met een kinder- en volwasseneneditie. Initiatiefneemster Eveline Verhelst-Crämers uit Terneuzen wilde een laagdrempelig evenement, voor zowel fanatieke hardlopers als hele families. Zo was er een tijdregistratie, maar kreeg ook iedere deelnemer een medaille na de finish. Voor de kleinsten was er een aparte Mini Run. Ook verrees er zaterdagmiddag een klein festivalterrein aan de Zeedijk, met foodtrucks, springkussens en muziek. 

Tweede editie

Vanaf de zeedijk renden ruim 140 deelnemers drie afstanden van één, vijf en tien kilometer. Een mooi aantal voor een eerste editie, vindt Eveline. Op de vraag of er een tweede editie komt, hoeft ze niet lang na te denken. ,,Die komt er absoluut. Alleen ga ik het niet meer alleen organiseren", lacht ze. ,,Gelukkig waren er zo'n twintig vrijwilligers die meehielpen en mijn gezin. Zonder hen had ik het niet kunnen doen.”

Volledig scherm
De Lente Loop had ook een Mini Run van één kilometer voor de kleinsten © Carola Andre
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement