Volledig scherm
© ThinkStock

Eerste inkomsten Archeologisch Museum Aardenburg binnen

AARDENBURG - Het VSB-fonds betaalt 75.000 euro mee aan de verhuizing en vernieuwing van het Archeologisch Museum in Aardenburg. Dat zegt de Sluise wethouder Peter Ploegaert.

De gemeente Sluis wil het Archeologisch Museum verhuizen naar het pand aan Marktstraat 1, het voormalige Hobbyhuis Daansen. Volgens Peter Ploegaert is die verkoop inmiddels ‘geformaliseerd’: de gemeente wordt komend voorjaar eigenaar. Het wordt daar groter en moderner dan het huidige museum. Doordat de achterzijde van dat gebouw aan de tuin van de Sint Baafskerk grenst, kan bezichtiging van die monumentale kerk gemakkelijk worden gecombineerd met het museumbezoek. De sarcofagen in de Sint Baafs krijgen dan ook een opknapbeurt.

De gemeente Sluis steekt 250.000 euro in het plan, plus de opbrengst van de verkoop van het voormalige stadhuis op de Markt. Het college hoopt de verkoop daarvan binnen een paar weken rond te hebben. Daarmee zouden aankoop en renovatie van het nieuwe museumgebouw gedekt zijn. Daarbovenop is nog zo’n drie ton nodig voor de nieuwe inrichting van het museum. De eerste 75.000 euro daarvan is nu dus beloofd door het VSB-fonds.