Volledig scherm
© rgbstock.com

Een maand lang werkverkeer in omgeving Retranchement

RETRANCHEMENT -  Bijna een maand lang rijden er tractoren met karren grond af en aan rond Retranchement. Waterschap Scheldestromen heeft natuurvriendelijke oevers aangelegd, waar veel grond bij vrij komt.

De oevers zijn aangelegd in de omgeving van het Uitwateringskanaal naar de Wielingen. Waterschap Scheldestromen legt regelmatig natuurvriendelijke oevers aan waarbij de watergang wordt verbreed en de overgang van land naar water geleidelijker is. Dat is onderhoudsvriendelijker en de brede oevers zijn ook beter voor het milieu, in de verschillende waterdieptes groeien en leven verschillende waterdieren- en plantjes. 

Verschillende routes

De grond die vrijkomt bij de aanleg, wordt de komende weken naar percelen in de buurt gebracht. De grond wordt daar verwerkt. Tractoren rijden sinds deze week verschillende routes, vanaf de Kanaalweg richting percelen ten noorden van Retranchement en richting de Hoogstraat en Zuiddijk bij Sluis. Door middel van borden worden weggebruikers gewezen op het werkverkeer en op sommige plaatsen staat er ook een verkeersregelaar. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement