Raadslid Giel van Boom krijgt een koninklijke onderscheiding in de raadszaal van Terneuzen, uitgereikt door de burgemeester Erik van Merrienboer.
Volledig scherm
PREMIUM
Raadslid Giel van Boom krijgt een koninklijke onderscheiding in de raadszaal van Terneuzen, uitgereikt door de burgemeester Erik van Merrienboer. © Anne Hana

Een lintje voor Giel van Boom, de man die van zijn kleine teen tot de laatste haar op zijn hoofd ‘Hoek’ is

TERNEUZEN - In de aanhef hiervoor ziet u het woordje ‘Terneuzen’. Dat hoort zo, omdat Giel van Boom dinsdagavond een koninklijk lintje kreeg in de raadszaal in Terneuzen. Maar eigenlijk hoort er ‘HOEK’ te staan. Want Giel van Boom is Hoek. Van zijn kleine teen tot het laatste haartje dat nog op zijn bol staat.

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?