Volledig scherm
Cadzand; (Zeeuws) 24/03/2017. Boud en Lilian Bakels nieuwe beheerders camping De Wulpen. (tekst P. Cappettie) © Nicolai Peter

Echtpaar Bakels aan de slag op camping Wulpen in Cadzand

CADZAND - Boud en Lilian Bakels uit Biervliet zijn sinds maart de trotse beheerders van camping Wulpen in Cadzand. Ze gooiden het roer om, maar wél in eigen streek.

Hun verhaal zou niet misstaan in het tv-programma Ik vertrek. Met dit verschil: hun camping ligt lekker dicht bij familie en vrienden. En – anders dan in het programma dat de nodige dramatiek kent - komen Boud en Lilian op een goed verzorgde camping terecht.

Na 24 jaar werkzaam te zijn geweest bij Woongoed Zeeuws-Vlaanderen, volgt Boud nu zijn hart. De voormalig teamcoach Sociaal Beheer, voorheen manager Woondiensten, droomde er al jaren van een camping te runnen. In 2014 zaten ze dicht bij de overname van een camping in de Dordogne, in Frankrijk. Dat ging op het laatste moment niet door. ,,Dat was een fikse teleurstelling. Maar wat doe je dan? Je gaat gewoon verder met je werk.”

Toch bleef het kriebelen, zeker toen hij in contact kwam met Eric van Damme van Strandcamping Groede die in eerste instantie iemand voor de horeca en winkel zocht. ,,We hielden contact en in oktober, november vroeg hij of ik de exploitatie van camping Wulpen wilde doen. Die kans moest ik pakken!’’

En toen ging het snel. Daags voor kerst was het rond, daags na kerst zegde hij zijn baan op bij Woongoed. ,,Een volslagen verrassing voor mijn collega’s.”

Maar ze verbranden niet alle schepen, benadrukken ze. Lilian houdt haar training- en adviespraktijk A House 4 You in Terneuzen en ze blijft haar werk als coach, met evenveel passie, doen. ,,En daarnaast loop ik mee met Bouds droom.”

Net begonnen, komt er veel op hen af. Vorige week zijn ze verhuisd (het huis in Biervliet is door vrienden bewoond), en druppelen de eerste gasten binnen. Caravans worden op hun vaste stek gereden, de caravanstalling wordt omgetoverd tot gezellige bar, het sanitair wordt weer aangesloten op water en het winkeltje en de spelruimtes worden heringericht. De terrassen zijn geschrobd en het gras gemaaid. Vandaag arriveren de meeste vaste gasten na de winterperiode. ,,Niet alles hoeft in één keer af, dat kan ook niet.” Zoon Rico, student ICT, klust druk mee.

Echt voorbereid op hun nieuwe rol zijn ze niet, maar ze hebben zelf 25 jaar gekampeerd en weten wat ze zelf prettig vinden op een camping. Lilian: ,,Hoe kun je je hier op voorbereiden? Je weet niet wat je allemaal tegenkomt. Voor ons staat voor op dat we mensen een fijne vakantie bezorgen en dat we hen het gevoel geven dat ze welkom zijn.” Boud vult aan: ,,Een stukje vriendelijkheid. Mensen willen dat ze geholpen worden en dat er naar ze wordt geluisterd. Dat kost me geen enkele moeite!”

Gastvrijheid zit volgens Lilian in kleine dingen. Bijvoorbeeld een kopje koffie of glaasje Wulpensap voor de kinderen bij ontvangst, na een lange autorit. Of verse broodjes, gratis wifi en afschaffing van de douchemuntjes. Ze zijn erg blij met de medewerking die ze van de vorige eigenaar krijgen. ,,Het imago van de camping is goed, wij geven er onze eigen swing aan.”