Volledig scherm
© Keven van der Peet/Thinkstock

Duo steelt hennepplanten uit tuin in Sint Jansteen

SINT JANSTEEN - De politie heeft in de nacht van zondag op maandag in Sint Jansteen twee mannen aangehouden op verdenking van diefstal. Het duo wordt ervan verdacht hennepplanten te hebben weggenomen uit een tuin aan de Oude Drydijck.

Rond 1.30 uur werd een verdachte situatie gemeld in de Lijsterbes en gingen agenten op onderzoek uit. Twee verdachte personen zouden goederen in een voertuig aan het laden zijn. Ter plaatse trof de politie een auto aan met daarin vuilniszakken met hennepplanten. Een man die in de auto zat, een 21-jarige uit het Belgische Klinge, werd meteen aangehouden. De man verklaarde dat hij de planten had weggehaald uit een tuin aan de Oude Drydijck, even verderop. Zowel de planten als een mes dat hij bij zich droeg werden in beslag genomen.

De tweede verdachte had zich verstopt, maar werd toch gevonden. Dat lukte dankzij een bewegingsmelder in de tuin. Na een korte achtervolging kon ook deze 20-jarige man uit Sint Jansteen worden gepakt. Beide mannen zijn overgebracht naar een politiecel in Torentijd, waar ze maandag worden verhoord.

In de tuin waar de planten waren gestolen, ontdekte de politie nog drie grote planten. Die zijn omgezaagd en vernietigd. De eigenaar van de planten heeft (nog) geen aangifte gedaan van de diefstal uit zijn tuin.

  1. Stuiteren over de Schelde
    video

    Stuiteren over de Schelde

    TERNEUZEN - Een Ferrari huren en daar met de directie wat rondjes mee gaan racen, is al lang niet meer origineel. Met je zakenrelaties in een opblaasboot van 250 PK met bijna honderd kilometer per uur over de golven in de Put van Terneuzen stuiteren, dáár kun je mee thuiskomen. Publiek was er amper, de kapiteins en bemanning deden het varen in de rigid inflatable boats tijdens de Corporate Rib Rally meer voor eigen eer en glorie. De passagiers van de snelle huurboten konden na de vaartocht nog even netwerken in een droog pak.