Volledig scherm
stockadr politie politiewagen zwaailicht calamiteit 112 © Getty Images/iStockphoto

Dronken man uit Litouwen rijdt in gestolen auto door de Westerscheldetunnel

HOEK - Een dronken 31-jarige man uit Litouwen is vannacht aangehouden op de Innovatieweg in Hoek omdat hij in een gestolen auto reed. De man had nog geprobeerd van de politie te vluchten.

Agenten kwamen de verdachte op het spoor na een melding dat een gestolen auto door de Westerscheldetunnel richting Terneuzen reed.  Daardoor konden agenten de man opwachtend bij de rotonde bij de afslag richting Terneuzen. De man uit Litouwen was echter niet van plan om te stoppen. Toen hij het stopteken van de politie zag, gaf hij vol gas en reed linksom over de rotonde. 

Politiehond

Na een korte achtervolging kon de man klemgereden worden op het industriegebied van Hoek. Op de Innovatieweg sprong de man uit zijn auto en zette het op een lopen. Met hulp van een politiehond kon de man alsnog opgespoord worden. De man is vervolgens overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar bleek dat hij ruim twee keer zoveel alcohol had gedronken als toegestaan. 

Voorarrest en drie boetes

De verdachte heeft drie bekeuringen gekregen: één voor het negeren van een stopteken, één voor het linksom een rotonde oprijden en één omdat hij geen richtingaanwijzer gebruikte tijdens het rijden. Daarnaast wordt hij vervolgd voor autodiefstal. De politie doet nog verder onderzoek naar de omstandigheden van die diefstal. De man uit Litouwen zit nog in voorarrest.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement