Volledig scherm
De automobilist vluchtte na het ongeluk de akker op. © HV Zeeland

Dronken Belg gepakt na achtervolging met tractor en brandweerauto bij Graauw

GRAAUW - Een boer en de brandweer hebben donderdagavond met hun voertuigen de politie geholpen met het oppakken van een dronken automobilist. Die was ervandoor gegaan nadat hij in Zandberg, bij Graauw, in de sloot was gereden.

De Belgische bestuurder reed rond kwart over zes op de Willem Hendrikstraat de sloot in. Omdat hij daarna onvindbaar was, werd voor de zekerheid de brandweer uit Hulst opgeroepen. Even later bleek dat de man via een akker was weggelopen. Agenten zagen hem in de verte nog rennen.

Sloot

Een passerende boer in een tractor bood hulp: een agent klom ‘aan boord’ en samen gingen ze erachteraan. De achtervolging stokte echter toen de vluchtende man een sloot over sprong. Daarop stapte de agent van de tractor over op de brandweerauto - die kwam via de andere kant - en werd de achtervolging voortgezet. 

Dat was teveel voor de vluchtende Belg, al gaf die zich niet zomaar gewonnen. Met hulp van een paar brandweermannen en het gebruik van pepperspray lukte het uiteindelijk om de man in te rekenen. Het bleek te gaan om een 55-jarige Belg. Hij was lichtgewond geraakt en werd door ambulancepersoneel behandeld. De man bleek te hebben gedronken. De boer heeft door het incident schade aan zijn gewassen opgelopen en gaat een schadeclaim indienen, meldt de politie.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement