Volledig scherm
© iStock/Thinkstock

Drie Zeeuws-Vlaamse parochies houden samen Vastenactie

TERNEUZEN - De drie Zeeuws-Vlaamse katholieke parochies houden voor het eerst samen de jaarlijkse Vastenactie. Het doel: vijftigduizend euro bij elkaar krijgen.

De parochies hadden voorheen eigen Vastenactie-werkgroepen waarmee ze geld inzamelden voor een goed doel. Nu is het gezamenlijke goede doel Stichting Sibusiso in Tanzania. De stichting heeft een Zeeuws-Vlaams tintje omdat die is opgericht door Henk en Atty Hammer-Roos uit Terneuzen. Zij zetten zich in voor lichamelijk en geestelijk gehandicapte kinderen in Tanzania. Zo bouwden ze een hulpcentrum en bieden op allerlei manieren zorg. Met het geld van de Vastenactie wordt onder meer een opleiding voor jongeren betaald en krijgen hun familieleden begeleiding. Ook zorgt Sibusiso voor revalidatietherapie en hulpmiddelen zoals rolstoelen.

Van februari tot en met april staan er verschillende activiteiten op het programma om geld in te zamelen, zoals een benefietorgelconcert in Terneuzen, een hobby- en handwerkmarkt in Oostburg en een boeken- en kunstmarkt in de basiliek in Hulst.