De Vorsterman van Oyenschool sloot de deuren definitief voor de zomervakantie.
Volledig scherm
De Vorsterman van Oyenschool sloot de deuren definitief voor de zomervakantie. © Peter Nicolai

Drie scenario's voor basisschool in Aardenburg

AARDENBURG – Waar precies is nog niet duidelijk, maar Aardenburg krijgt in ieder geval één nieuwe basisschool. Er zijn drie mogelijke scenario’s voor de toekomst van het basisonderwijs.

Basisschool Vorsterman van Oyen sloot voor de zomervakantie definitief de deuren, waardoor Op Dreef als enige overblijft. Het gebouw van Op Dreef is verouderd en dat geldt ook voor de gymzaal. De gemeente Sluis praat met de stadsraad en scholen daarom over drie verschillende scenario’s, die onderzocht worden.

Draagvlak

Er is onderzoek gedaan naar de staat van beide gebouwen en een opknapbeurt blijkt voor beide niet realistisch. Er kan wel een nieuwe school gebouwd worden op de plaats van de Vorsterman van Oyen of op de plaats van Op Dreef, beide in het centrum. Het derde scenario is nieuwbouw op het sportpark aan de Herendreef. Ook de oude gymzaal wordt afgebroken en krijgt nieuwbouw op de definitieve locatie. ,,Het plan moet ook op draagvlak kunnen rekenen, dat nemen we mee in de overweging. Ook wordt er gekeken naar verkeersveiligheid”, zegt wethouder Jack Werkman.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement