Volledig scherm
© Thinkstock

Drie mannen aangehouden na wilde achtervolging Terneuzen

TERNEUZEN - Drie mannen zijn in de nacht van zaterdag op zondag rond 2.30 uur aangehouden op het Stadhuisplein in Terneuzen omdat ze met een hoge snelheid dwars door het uitgaansgebied reden.

De politie gaf de bestuurder een stopteken toen die met hoge snelheid over de Schuttershof weg reed. De bestuurder negeerde het stopteken en ging er vandoor. Er ontstond een achtervolging via de Renulaan, de Korte Dijkstraat, de Dijkstraat en de Nieuwediepstraat. Tijdens de achtervolging werden snelheden van boven de 100 kilometer per uur bereikt en de bestuurder schakelde zijn verlichting uit.

Op het Stadhuisplein kwam de auto tot stilstand. De drie inzittenden, een 21-jarige man met een onbekende woonplaats, een 23-jarige man uit Terneuzen en een 22-jarige man uit Axel, werden direct aangehouden. De 23-jarige bestuurder bleek onder invloed van alcohol te rijden en zijn rijbewijs is ingenomen. De verdachte op de achterbank van de auto, de 22-jarige man uit Axel, verzette zich hevig tijdens zijn arrestatie en bleek drugs op zak te hebben. Hij is ingesloten voor verder onderzoek. De 21-jarige bijrijder werd kort na de aanhouding weer in vrijheid gesteld omdat er geen strafbare feiten werden geconstateerd. De bestuurder mocht na verhoor het politiebureau weer verlaten, zonder rijbewijs, maar met een proces-verbaal.