Volledig scherm
Dow-hoofdkantoor in aanbouw met tijdklok die aangeeft hoeveel dagen er nog zijn te gaan tot de opening, foto woensdag 13 februari 2019 genomen. © Harmen Van Der Werf

Dow-medewerkers kunnen straks in kantoor fitnessen

TERNEUZEN - Fitnessen op je werk, het kan straks in het april te openen nieuwe hoofdkantoor van chemieconcern Dow in Terneuzen.

In het kantoor met ruim duizend werkplekken komt een volwaardige fitnessruimte van in totaal 132 vierkante meter. Dow-medewerkers kunnen er gratis sporten onder begeleiding van een instructeur van Bodyline Healthcenter uit Terneuzen. ,,Het past in de filosofie van Dow om dit aan te bieden", legt Pim Lexmond van Bodyline uit. ,,Dow wil graag een gezonde levensstijl bevorderen.”

Vrijwillig

Bodyline werkte al met Dow samen aan vitaliteitsprogramma's, onder anderen voor mensen met overgewicht. De deelname is vrijwillig. Ook het gebruik van de fitnessruimte in het nieuwe hoofdkantoor is vrijwillig. Op werkdagen kan er straks onder begeleiding gesport worden van 7.00 tot 9.00 uur, van 11.00 tot 13.00 uur en van 16.00 tot 18.00 uur, vertelt Lexmond.

Het is de bedoeling dat Bodyline ook andere activiteiten die de gezondheid bevorderen, gaat organiseren, bijvoorbeeld yoga. Een peiling onder Dow-medewerkers moet uitwijzen waaraan behoefte bestaat, aldus Lexmond. Het idee voor de fitnessruimte komt van Dow. Het bedrijf heeft er een aanbesteding voor uitgeschreven, waarna de keuze is gevallen op Bodyline.

Quote

Dow wil graag een gezonde levens­stijl bevorderen

Pim Lexmond, Bodyline Healthcenter

Voorzover Lexmond weet, is Dow de eerste werkgever in Zeeland die in huis zo'n grote fitnessruimte laat inrichten voor het eigen personeel. Dow Terneuzen is de laatste jaren sterk gegroeid. Administratieve diensten voor Dow-vestigingen in Europa, Afrika en het Midden-Oosten zijn er geconcentreerd. Het nieuwe hoofdkantoor staat in Terneuzen vlakbij de ingang van de Westerscheldetunnel.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement