Volledig scherm
© SXC

Dorpsraad Schoondijke trakteert inwoners

SCHOONDIJKE - De dorpsraad van Schoondijke brengt inwoners en verenigingen op een wel héél bijzondere manier met elkaar in contact: met een roulerend driegangendiner door heel het dorp.

Schoondijkenaren kunnen zaterdag 19 november bij verenigingen een driegangendiner oppeuzelen. De dorpsraad trakteert op het eten, dat door Schoondijkse ondernemers is bereid. De drempel ligt bewust laag, deelnemers betalen zelf 5 euro. Inwoners worden in groepjes verdeeld die steeds wisselen, waardoor je bij alle verenigingen komt en steeds andere dorpsgenoten ziet. Alle zeven verenigingen doen mee en zorgen ook voor entertainment. Zo opent muziekvereniging OKK met een aperitiefconcert in de kerk.

Band met elkaar

Saamhoorigheid creëren, dat wil de dorpsraad met Schoondijke aan Tafel bereiken. "Na de Schoondijkse Spelen afgelopen zomer, kregen we zulke leuke reacties, dat we activiteiten voor het hele dorp willen voortzetten", zegt Kitty de Rijk van de dorpsraad. "Mensen krijgen steeds meer een band met elkaar, merken we." De dorpsraad is in de huidige samenstelling bijna drie jaar actief en doet van alles om mensen dichter tot elkaar te brengen.

Wie nieuw in het dorp komt wonen, krijgt een welkomstmandje en de dorpsraad vergadert elke keer bij een andere vereniging. Schoondijkenaren kunnen zich voor maandag 14 november opgeven via een formulier dat huis-aan-huis is verspreid.